Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Monday, September 20, 2010

Смъртна присъда за палестинците, продаващи земя на евреи

Междувременно Абас даде да се разбере, че няма да преговаря с Израел, ако строителната дейност в еврейските колонии на окупирания Западен бряг бъде възобновена


Палестинците, които продават земя на израелци, ще получават автоматично смъртна присъда, постанови днес палестински съд на Западния бряг, предаде АП.
Постановлението бе издадено въз основа на жалба на главния прокурор Ахмед ал Мегхани.
Той се аргументира, че сегашният закон, според който съдът има избор дали да осъди съответния палестинец на смърт или на доживотен затвор, не е достатъчно строг.
На практика палестинският президент Махмуд Абас не е одобрявал изпълнението на смъртни присъди, откакто пое поста през 2004 г.
Иначе в миналото е имало случаи на линчуване на палестинци, заподозрени в продажба на земя на израелци.
Палестинците са много чувствителни по този въпрос, отбелязва АП.
Междувременно Абас даде да се разбере, че няма да преговаря с Израел, ако строителната дейност в еврейските колонии на окупирания Западен бряг бъде възобновена, предаде АФП.
"Преговорите ще продължат, докато колонизацията е замразена, но не съм готов да преговарям и един ден, в случай че колонизацията бъде възобновена", обобщи Абас на път за Ню Йорк, където ще присъства на годишната сесия на Общото събрание на ООН.
Предвидено е палестинският президент да произнесе важна реч за близкоизточния мирен процес и за усилията за прекратяване на израелската окупация на завладените по време на войната през 1967 г. палестински земи и за създаване на независима палестинска държава с Източен Ерусалим за столица, съобщи неговият говорител Набил Абу Рудейна.
Преките израелско-палестински преговори за мир, които бяха възобновени на 2 септември под егидата на Съединените щати, "удрят на камък" заради строителната дейност в еврейските селища на Западния бряг.

No comments:

Post a Comment