Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Sunday, April 10, 2011

Арабската лига иска забранена за полети зона над Ивицата Газа


Арабската лига ще поиска от Съвета за сигурност на ООН да наложи забранена за полети зона над Ивицата Газа, за да не могат израелските военновъздушни сили да атакуват, съобщи АФП, позовавайки се на председателя на организацията Амр Муса.
Напрежението около Газа рязко се повиши, след като в четвъртък палестински радикални бойци атакуваха еврейски училищен автобус и раниха много тежко едно момче.
В резултат на израелския отговор до момента са загинали 19 палестински бойци и цивилни. От Газа пък са изстреляни повече от 120 ракети.
Междувременно ислямиската организация Хамас, която управлява Газа, обяви, че иска да се сложи край на бойните действия, след като според Ехуд Барак и Израел е готова на примирие.

Още по темата

„Палестинците нямат интерес от ескалация. Ако израелската агресия спре, естествено е спокойствието да се възстанови”, заяви говорителят на групировката Сами абу Зухри, цитиран от Ройтерс.
„Ако те спрат обстрела на нашите селища и ние ще спрем обстрела. Ако те спрат атаките изцяло, ще бъде спокойно, ще бъде добре”, заяви в неделя сутринта израелският военен министър Ехуд Барак.

 Днес.бг

No comments:

Post a Comment