Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Saturday, October 1, 2011

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПОДКРЕПИ НЕЗАВИСИМОСТТА НА ПАЛЕСТИНА30 септември 2011, 12:01

Брюксел, Белгия
изпрати на приятел
Добави в Facebook
Добави в Twitter
Присъедини се към WebClub Blitz
Разпечатай   
Заседание на Европейския парламент
Заседание на Европейския парламент
Европейският парламент признал легитимността на заявката на Палестинската национална администрация (ПНА) за признаване на независимостта на палестинската държава. Съобщението е поместено на сайта на законодателното събрание на Евросъюза.
The Jerusalem Post съобщи, че решението било прието единодушно.

Решението било прието на заседанието на Европарламент на 29 септември. При това в резолюцията изрично се отбелязва, че създаването на палестинска държава е възможно само по пътя на преговорите с Израел. Депутатите призовали решението да бъде намерено в течение на една година.

Отбелязвайки правото на Израел за сигурност в рамките на собствените граници, документът на Европарламента признава на ПНА правото да създаде собствена държава в границите от 1967 година. Йерусалим трябва да стане столица и на двете държави. Едностранната промяна на тези граници ще бъде считана за недействително.

Молбата за признаване на независимостта на ПНА беше подадена до генералния секретар на ООН Бан Ки Мун от ръководителят на автономията Махмуд Абас на 23 септември. На 28 септември Съветът за сигурност взе решение да предаде заявлението за разглеждане от специален комитет.

Против заявката на палестинците е Вашингтон, според когото решението за независимостта трябва да бъде взето на основата на двустранни преговори между Израел и Палестина.

Палестинците разчитат при не получаване на положителна резолюция да се обърнат към Генералната асамблея на ООН, обаче в този случай те могат да получат само статут на страна-наблюдател, без да има право на глас. /БЛИЦ

No comments:

Post a Comment