Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Wednesday, May 26, 2010

Корабите за Палестина чакат в Анталия

Корбът „Mavi Marmara” вече е в Анталия в пристанището „Yeni Liman”. Заради закъснение на другите корабите от Гърция, Италия и Ирландия, пътниците ще изчакат още 2 дена в града. След пристигане на всички кораби всички заедно от международните ще потелгят към Газа.

Пътниците от корабите в момента чакат в закрития спортен салон „Kepez”. Активистите снощи органзиираха среща и обсъдиха текущото положение.

Председателят на IHH Бюлент Йълдъръм осведоми пътниците за подробности.
Той подчерта, че Израел прави различни предложения, за да отклони влизането на корабите в пристанището в Газа. Йълдъръм каза: „Израел ни предлага да разтоварим хуманитарната помощ в пристанището в Аскалон, след което те ще се ангажирдат с доставянето им в Газа. Твърдят, че и те помагат на Газа. Но не бяхте ли вие, които убихте децата и опустошихте Газа. Днес Израел се е срещнал с Египет. След отхвърлянето на предложението за пристанището Аскалон ни насочват към пристанището в Ариш в Египет. Но нашата цел е да стигнем в Газа”.

Той продължи така: „След потеглянето на корабите Израел ще ни обвини,че корабите идват за Хамас. Не, ние отиваме там за децата, жените и възрастните. Ние отиваме, за да защитаваме угнетените хора. Било то Хамас или други правителствени и неправителсвена организации водят борбата по техния си начин. В тази флотилия има хора от 50 държави – сред тях евреи, християни и мюсюлмани. Всички се събраха в името на човечеството. Всички са съвестни хора. Радваме се, че сме с тях заедно.”
Във флотилията, съставена от 9 кораба, освен правозащници се включиха много писатели и депутати. Във флотилията ще се включат общо 25 депутати – от Кувейт – 1, Алжир – 10, Йордания – 1 , Йемен – 3 , Бахрейн – 1, Мароко – 1, Египет -2, Ирландия – 3-ма .
В товарния кораб „Gazze”(Газа) се намират 2 104 т. цимент, 600 т. строилетни железа,50 т. други строителни материали.

А в другия товарен кораб „Defne”(Дафина) 150 т. желязо, 98 бр. разнотипни генератора, 50 сголбямеми къщи, 16 развлекателни уреди и мед. материали. Мед. материали са от следните типове: видеозони, рентгенови апарати, болнични легла, зъболекарски уреди, инвалидни колички и акумулаторни такива, микроскопи, уреди за хемодиализа, патерици, уреди за преглед на УНГ(уши, нос, гърло), операциони и гинекологични маси и др. подобни.

Източник: http://www.ihh.org.tr/filistin-gemisi-antalya-da-bekliyor/

No comments:

Post a Comment