Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Wednesday, October 13, 2010

МОНОЛОЗИТЕ НА ГАЗА


17 октомври 2010 г. 16:00 - 18:00
Националният дворец на децата,София
Форумът за арабска култура „Махмуд Даруиш”
И Националният дворец на децата
Ви канят да чуете

МОНОЛОЗИТЕ НА ГАЗА


Палестински деца говорят за своето ежедневие

и мечтаят за бъдещето.

Нека помечтаем заедно с тях

и да ги подкрепим в стремежа им да постигнат мечтите си!


Заповядайте в Националния дворец на децата – София,

бул. „Ал. Стамболийски” № 191,
Неделя, 17 октомври 2010 от 16,00 ч.

=======================================

Международната културна инициатива, озаглавена „Монолози от Газа”, е подета от палестинската театрална трупа „Ищар” в името на пробив в блокадата на Ивицата Газа.

„Монолозите на Газа” са авторски монолози на деца от Газа, които разказват за ...своя житейски опит преди и по време на войната срещу Газа. Монолозите представят чувствата на младите момчета и момичета от Газа – индивидуални, съкровени чувства, с които светът не би могъл да се запознае чрез медиите.


Монолозите на Газа” ще отплават от крайбрежието на Ивицата с книжни корабчета сутринта на 17 септември 2010, за да тръгнат към държавите в света. Този път израелските военноморски части няма да има как да ги прихванат в териториалните води, няма да има как да стрелят по тях задето били подозрителни тела. И те ще отплават в открито море, за да поемат курс към световните пристанища, където да разтоварят товара си на световните театрални сцени на два етапа.


За първия етап Театрална трупа „Ищар” търси партньори по цял
свят, които да вземат участие в това културно и общочовешко приключение. Тя е събрала и превела текстовете на монолозите на различни езици, за да ги разпространи сред партньорите си, всеки от които ще подготви група деца на възраст между 14 и 18 години с интереси и заложби в областта на театъра, и те ще изнесат представление по монолозите – всеки на своя език – на 17 октомври т.г.
 

Досега за участие в инициативата са откликнали театрални дейци от: арабските държави, Зимбабве, Великобритания, Испания, Гърция, Кипър, Норвегия, Швеция, Италия и др.

No comments:

Post a Comment