Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Saturday, June 16, 2012

Футблисти, начело с Никола Анелка и Фредрик Кануте, призовават за освобождаването на палестински футболист, който се намира на 89-ия ден от своята гладна стачка

с благодарност към Give me justice first the peace will follow


Oфициално изявление до медиите



“В името на спортната солидарност, справедливостта и правата на човека, ние декларираме нашата подкрепа за палестинския футболист Махмуд Сарсак. Като европейски спортисти, ние вярваме, че всеки човек има право на справедлив и независим съдебен процес.


На 22 юли 2009 г. Махмуд Сарсак, на 25 години, е напуснал дома си в Рафа в ивицата Газа, за да се присъедини към своя национален отбор в Западния бряг. Той никога не пристига там. Махмуд е бил арестуван на ПП Ерез, разпитван и задържан без срещу него да бъдат отправени каквито и да е обвинения. Три години по-късно, той все още е в израелски затвор, без каквито и да е обвинения или съдебен процес. Подобно на стотици палестински затворници, Махмуд е в “административно задържане”, която позволява на израелските власти да държат хората в затвора без да посочват причина или необходимост за съдебен процес, и то толкова дълго, колкото израелските власти искат.





На семейството на Махмуд не е било позволено да го посещават. Поради тези причини, Махмуд Сарсак е започнал гладна стачка. Днес(14.06.2012) е 88-мият ден, откакто той отказва храна, той вече е загубил повече от 30 килограма телесно тегло. Здравето му се влошава и животът му е в опасност.


Свобода на едно лице не може да се отнема по произволен начин. В името на гражданската свобода, правосъдието и основните човешки права, ние призоваваме за освобождаването на Махмуд Сарсак.“


Докато светът се радва на мачовете от европейското по футбол, един палестински футболист е на гладна стачка зад решетките на израелски азтвор в опита си да получи справедливост и своите човешки права.




Nicolas Anelka, футболист


Demba Ba, футболист


Abdoulaye Balde, футболист


Jonathan Bru, футболист


Gailord Bwasi, футболист


Diomansy Camara, футболист


Philippe Christianval, футболист


Omar Daf, футболист


Issiar Dia, футболист


Abou Diaby, футболист


Soulaymane Diawara, футболист


Mike Digbeu, баскетболист


Pape Diop, футболист


Ladji Doucouré, атлет


Doudou Jacques Faty, футболист


Ricardo Faty, футболист


Rémi Gomis, футболист


Frédéric Kanouté, футболист


Mamadou Niang, футболист


Fabrice Numéric, футболист


Momo Sissoko, футболист


Moussa Sow, футболист





No comments:

Post a Comment