Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Sunday, June 2, 2013

В Тел Авив е открит е масов гроб на Палестинци

източник: mwcnews.net
Останките на десетки Палестинци, убити по време на войната от 1948г. довела до създаването на държавата израел, бяха намерени в масов гроб в Яфа.
Длъжностно лице на Мюсюлманските гробища там каза пред новинарската агенция  AFP, че зловещата находка, е направена в сряда, когато работнници там открили 6 камери, пълни със скелети.
Atar Zeinab, на 80, рибар от Яфа разказа, че през войната от 1948г бил тийнейджър и тогава той помагал за събирането на телата на мъртви Араби и да ги занесе за бързо погребение.
"За 3 или 4 месеца съм занесъл над 60 тела." каза той пред AFP. "Намирахме хора на улицата и често не знаехме кои са."
Той каза, че опастността да бъдеш ударен от леящите куршуми или гранати е била такава, че телета са струпвани едно върху друго в съществуващи семейни гробници, обратно на Мюсюлманския обичай.
"Носехме ги сутрин или през нощта," добавя той. "Слагахме на едно място децата, мъжете и жените...никой не се молеше за тези хора."
Яфа е Палестински град, но след насилственото изселване на големи групи Араби, тя е превзета от новата израелска армия и десни еврейски въоръжени банди.
През 1950 е  присъединена към Тел Авив и преименувана на Тел Авив-Яфа. В момента е със смесена популация от Араби и Евреи.
Около 760 000 Палестинци насилствено са изселени от домовете и земята си през 1948 г, - наречено Накба, катастрофа.
Around 760,000 Palestinians fled or were forced from their homes in what they call the "Nakba" or "catastrophe" of 1948

No comments:

Post a Comment