Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Sunday, November 21, 2010

Обвиниха Шарон - убивал палестински деца като зайци?


11.2010
Соня Колчакова


Водещи холандски издания разпространиха статии, обвиняващи бившия израелски премиер Ариел Шарон в убийството на палестински деца в Ливан, съобщава mignews.ru.

Първата подобна публикация се появила на страниците на вестник Volkskrant, третият по големина вестник в Холандия.

Известният холандски режисьор, евреин по националност, Георг Слейзер, дал интервю, в което казва, че той лично е бил свидетел на това как през 1982 година в Ливан Шарон е застрелял две палестински деца. По думите му инцидентът е станал в лагера на бежанците Сабра-Шатил, където Слейзер снимал документален филм за събитията в региона.

Според 78-годишния режисьор през 1982 година в Ливан се разиграла трагедия -местното християнско население „организирало" кърваво клане, при което били убити стотици бежанци. Именно това била и причината Слейзер да пристигне на мястото, за да направи документален филм за случая. По думите му това станало през месец ноември, но не помни точна дата. Помни обаче, че се е срещнал с Ариел Шарон.

Аз лично присъствах, когато Шарон, който тогава беше министър на отбраната на Израел, разстреля пред очите ми две деца от близо 10 метра разстояние с личното си оръжие, заявява Слейзер и добавя: „Той стреля по тях така, както се стреля по зайци."

По думите му децата били съвсем малки, на две или най-много три годинки.

Георг Слейзер стана световноизвестен с документалната си поредица от филми за палестинско - израелския конфликт.

Интервюто му с обвиненията срещу Ариел Шарон бе публикувано и във вестник Vrij Nederland - преди да бъде показан новия филм на Слейзер на престижния международен фестивал за документално кино в Амстердам.

No comments:

Post a Comment