Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Tuesday, November 2, 2010

Christian Science Monitor:през октомври над 100 деца са арестувани от израелските власти

Според изследване на Christian Science Monitor, над 100 деца са арестувани в Източен Ерусалим през октомври месец. Вестникът алармира, че тази тенденция се усилва.
Веднага след публикуването на доклада на неправителствени организации за защита правата на човека, израелската гранична полиция бе притисната да съобщи своите данни. С нежелание бе съобщено, че имало „тридесетина деца, арестувани за мятане на камъни, възрастта на които, е под 13 години“.
Родители на арестувани деца заявяват, че много от тях са арестувани на връщане от училище или когато играят пред къщата. Граничните власти често работят под прикритие и необозначени коли. Правозащитни организации съобщават, че децата са малтретирани по време на арест. Членове на Кнесета пък заявиха, че подобни действия на полицията могат да доведат до избухването на нова палестинска интифада, арабската дума за въстание.
Междувременно палестинското външно министерство съобщи (арабски език), че израелски заселници в Ерусалим са изгорили до основи църква на ул. „Ал-Анбия“.
(Декларацията по случая, изтеглете на български език тук-Declaration MOFA 1.11.2010)

No comments:

Post a Comment