Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Monday, September 19, 2011

Абас уведоми Бан Ки Мун, че ще подаде молба за членство в ООН



19.09.2011

Палестинският лидер Махмуд Абас официално уведоми генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, че ще подаде молба за членство в световната организация в петък, съобщи говорител на ООН.

Абас и Бан обсъдиха също така международните усилия за избягване на протакането на срещата си няколко часа след пристигането на палестинския лидер в Ню Йорк днес, за да подаде молба за признаването от ООН на палестинска държава. САЩ заявиха, че ще наложат вето на молбата в Съвета за сигурност, който трябва да подкрепи приемането на нова държава.
"Президентът Абас информира генералния секретар за намерението му да подаде молба за членство в ООН в петък", съобщи говорителят на организацията Мартин Несирки. "Генералният секретар информира президента Абас за намерението му да изпълни задълженията си въз основа на Хартата на ООН", допълни говорителят.
В отговор Бан "подчерта желанието си да гарантира, че международната общност и двете страни могат да намерят начин за подновяване на преговорите в легитимни и балансирани рамки", каза още Несирки. Бан "обсъди с президента Абас продължаващите усилия на Квартета в тази насока", заяви говорителят на ООН, имайки предвид Квартета за Близкия Изток, включващ САЩ, Русия, ЕС и ООН. "Президентът Абас подчерта ангажимента си за намирането на взаимно приемливо решение", допълни говорителят. /АФП /

No comments:

Post a Comment