Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Sunday, January 31, 2010

Швейцарският политик Daniel Streich, който стана известен с кампанията си срещу минаретата на джамиите, прае Исляма.
Член на Швейцарската народна партия (SVP) и добре познат политик, Daniel Streich беше първият човек, който предприе инициатива за налагане на забрана на минаретата и за затваряне на джамиите в Швейцария.
Оповестяването на приемането на Исляма от Streich е предизвикало фурор сред политическите среди на Швейцария и е шокирало подкрепилите забрана за строителство на минарета.
Стрейч води анти-ислямска пропаганда надлъж и нашир в страната, пося сред хората семената на недоволство и презрение спрямо Исляма и прокара път на общественото мнение срещу ислямските проповеди и минаретата на джамиите.
Сега обаче Streich става войник на Исляма. Неговите анти-ислямски убеждения накрая до такава степен го доближиха до тази религия, че той прегърна Исляма. Той се срамува от делата си и сега иска да построи в Швейцария най-красивата джамия на Европа.
Най-интересното нещо в случая е, че в момента в Швейцария има четири джамии и Стрейч иска да положи основите на петата. Той иска да потърси опрощение на греха си за разпространението на ненавист срещу Исляма. В момента обмисля да организира кампания, противоположна на предишната си, за насърчаване на религиозната толерантност и мирното съжителство, независимо от факта, че забраната за минарета вече е придобила законов статут.
Това е най-голямата характерна черта на Исляма - че се възвръща с още по-голяма сила, когато е бил изправен пред сблъсък.
Абдул Мажиид Алдаи, президентът на OPI, неправителствена организация, работеща за благото на мюсюлманите, казва, че европейците имат голямо желание да научат за Исляма. Някои от тях искат да знаят за връзката между Исляма и тероризма; такъв беше и случаят със Streich.
По време на споровете, Streich детайлно се запознал със Свещения Коран и започнал да разбира Исляма.
"Искаше да бъде безмилостен към Исляма, но резултатът беше друг" добави Алдаи.
Въпросът за забрана на минаретата неотдавна бе поставен на референдум в Швейцария, при което швейцарските граждани му придадоха правен статут.

No comments:

Post a Comment