Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Thursday, March 10, 2011

И Дания повишава статута на палестинското представителство в страната

10 март 2011

Представителството  на Организацията за освобождение на Палестина в Копенхаген получи статут на дипломатическа мисия в сряда с пълномощия като на останалите страни, предаде палестинската информационна агениця „Маан“.
Дания е поредната европейска държава, която признава пълноправните пълномощия на палестинските дипломати и обяви решението си ден след като британските власти направиха същото в Лондон.
Палестинската правителствена информационна агенция „Уафа“ цитира президента Махмуд Аббас, който научи новината по време на пресконференция в датската столица и посочи, че тази стъпка на датското правителство дава на палестинците „политическа и дипломатическа подкрепа“ и показва, че Дания поддържа палестинските усилия за постигане на мир.
Датският министър-председател Ларс Расмусен заяви, че решението на неговата страна е в съответствие си позицията в подкрепа на създаването на палестинска държава и добави, че „основният елемент за създаването на палестинска държава е прилагането на двугодишния план за установяване на държавните институции“, както е заложено в дневния ред на премиера на Палестинската автономия Салам Фаяд.
Аббас посочи пред агенция „Уафа“, че с датския министър-председател Расмусен са обсъдили мирния процес, събитията в Близкия изток и по- конкретно събитията в Либия.

No comments:

Post a Comment