Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Wednesday, July 15, 2009

Ислямофобия или "обикновено" убийство на бременна жена?

Забрадена мюсюлманска майка бе жестоко убита в съдебна зала в Дрезден, Германия. Убиецът е същия нападател, който е бил в съда за обжалване на € 780 глоба за обида към жертвите на ислямския хиджаб (воала, с който се покрива главата – бел.пр.)..

Маруа Ал-Шербини, 32-годишна египетянка, живееща в Германия, бе намушка смъртоносно няколко пъти в залата на съда в присъствието на германската полиция.

Тя живее в Германия от години с мъжа си, египетския академик Елуи Али-Оказ.

Бременна в трети месец майка не е единствената жертва - Оказ, съпруга й, също беше наранен в опитите си да я предпази от ножа и в момента е в критично състояние в Дрезден Колидж болница.

Престъплението се случи на 1 юли, точно преди Ал Шербини да даде доказателства за скорошно дискриминационно отношение към нейния хиджаб. По време на нападението други стоящи там също бяха ранени и полицай дал изстрел. Убиецът, идентифициран само като Алекс В., вече е предмет на разследване от германските полицейски сили.

Докато някои служители настояват да не се отнася този престъпен акт към факта, че г-жа Ал-Шербини е забрадена мюсюлманска жена в германското светско общество и да се приеме, че той няма нищо общо с преследването срещу мюсюлманите в Германия, то други казват, че този инцидент е показна извадка на открита враждебност към чужденци и мюсюлмани в Германия.

Отбелязва се, че този инцидент идва ден след като германския министър на вътрешните работи Wolfgang Schaeuble поиска разбиране към германската интеграционна политика в речта си, която той произнесе в Египетския Кайро университет, като посочва, че анти-демократичните идеи в мюсюлманските общности трябва да бъдат премахнати.

No comments:

Post a Comment