Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Monday, May 16, 2011

Кръвта на палестинците не е пролята напразно в деня на „накба”, заяви Махмуд Аббас

Газа. Палестинският лидер Махмуд Аббас заяви, че кръвта на „мъчениците” в деня на „накба” (катастрофа) не е пролята напразно, защото това е било направено за свободата на Палестина, предаде РИА Новости.
Погранични стълкновения избухнаха по израелската граница в деня, когато палестинците отбелязват 63-ата кодишнина от „накба” – националната катастрофа по изселване на повече от 750 хил. палестинци през 1948 г. при създаването на Израел.
В телевизионно обръщение към палестинския народ Аббас почете паметта на загиналите днес палестинци на границата на Израел с Ивицата Газа, Сирия и Ливан, които „мирно са се опитали да напомнят за своето право на завръщане съгласно резолюция 194 на ООН”. Резолюцията призовава Израел да разреши на бежанците да се върнат на териториите, от които са били прогонени в резултат на арабско-израелската война от 1948 г.
За 63 години броят на палестинските бежанци се увеличи около шест пъти и достигна около 5 млн. души, живеещи в Ивицата Газа, Йордания, Сирия, Ливан, Египет и други арабски и чужди страни.

No comments:

Post a Comment