Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Sunday, July 13, 2014

#GazaUnderAttack / Съвсем накратко за войната

Тъй като все още има много вярващи в мъченичеството на израелците, прочетете следващите няколко реда и се замислете:

1. Как Газа се превърна в едно от най-гъсто населените места на Земята? По време на етническо прочистване, независимо, че не използваха точно този израз, половината от населението от 1948-ма година е премахнато. Палестина бе превърната от място, на което 96% от земята бе населена от Палестинско население в края на 19-ти век, през 48-ма година и окупацията през и след 67-ма година, когато за Палестинците са оставени 22% от техните родни земи. Това включва и Западен бряг, където ПАлестинците живеят под окупация, за каквато Южноамериканецът Дезмънд Туту каза, че е по-лоша от Апартейд. 

Така че преди някой да каже "Само ако Хамас спре!", защо думите да не звучат така: "Ако израел премахне окупацията?!" или "Само ако израел предоставят на всички свои граждани еднакви права и привелегии, не зависимо от етническата и религиозна принадлежност".

2. Ако става дума за военната мощ на израел, всъшност става дума за 4-та най-силна армия в света, подкрепяна непрекъснато от САЩ, която ежегодно харчи за военните си нужди повече от следващите 12 страни в класацията, взети заедно. 

Така че преди някой да набележи Хамас, какво ще каже най-напред да се извади гредата от собственото око, на израелеца и американеца?

No comments:

Post a Comment