Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Sunday, December 26, 2010

2 Години след клането в Газа



Драги приятели,
Палестина страда от несправедливост, потисничество и апартейд повече от всеки друг път. Разпокъсана на парчета, осеяна от селища на заселници, Свещената Земя е нападната, хората – дискриминирани и избити под погледа на политиците от целия свят, слепи за престъпленията на Израел над човешкките права и международните закони спрямо Палестина.
Както знаете, наближава 2-та годишнина от офанзивата в Газа от Израелскитеокупационни сили, масовото клане, измежду другото извършено над Палестинския народ. По време на 22-та дни през 2008-2009, повече от 1400 Палестинци бяха убити, от тях 1/3-та бяха жени и деца.
Много инициативи бяха проведени, целящи разкъсване на обсадата, наложена от Израел над Ивицата, откакто Хамас  взе властта през 2006 г. – резултат от едната, май 2010, бе 9 убити мирни активисти в международни води, когато израелски ВМС  Мави Мармара. Оттогава насам международните сили поискаха отслабване на натиска на обсадата – напразно, защото Газа все още няма лекарства, основни хранителни продукти и електричество, а всекидневно биват бомбардирани от израелски F16.
Ние, гражданите на света, искаме нещо, което е лесно постижимо!
Ние, гражданите на света, искаме мир за хората на Газа, свободно придвижване, свободни внос и износ, искаме пълното премахване на обсадата, която всекидневно взима човешки животи.  Докога хората от Газа ще издържат без електричество?  Докога болните ще могат да истърпят липсата на лекарства? Докога децата на Газа ще се събуждат от грохота на въздушните нападения? Кога Ивицата ще може да се изхранва от собствено селско стопанство, а не да зависи от конвоите с хуманитарни помощи?
Това е истинско събуждане; всички виждаме умножаването на конвоите и флотилиите, вълната от признаване на Палестинската държава от други страни,  от призивите на НГО, осъждащи мизерията, в която Израел поддържа в Газа. И това се случва вече, защото информацията се разпространява все по-добре.
Ето защо ние решихме да дадем старт на онлайн кампания, чието на чало е 27 Декември 2010,  като целта ще е отбелязване на 2-та годишнина от клането в Газа и повишаване на информираността за положението. Принципа е прост:
В Twitterпоствайте/репоствайте всички tweet-ове, свързани с Газа/Gaza with the #Gaza2 hashtag.Това могат да бъдат линкове, новини, факти, лични изявления. @VEPalestine ще поства много материали, така че ще имате на разположение банка с  материали В реално време можете да следите  тук за всички нови на #Gaza2 в Twitter.
Присъединете се към #Gaza2 Campaigners в twitter list и станете членове на групата ии последвайте онези членове, които споделят линкове.
Във Facebook принципа е следния. Поствайте и/или репоствайте всички личнкове с материали, които можете да намерите за Газа. Целта отново е, да се повиши осведомеността.
Here is a partner blog where you will find links/facts/stats about Gaza that you can share during the campaign; save, use and abuse  Никога повече Операция Cast Lead
Добавете Siege Counter (брояч на обсадата) във вашия блог/уеб-сайт:


”http://dreamyhaze.com/GazaCounter/GazaCounter.ashx”/




- Използувайте тази снимка в различните си социални акаунти, като профилна снимка.  
 




 - Разпространете линка сред контактите си и включете колкото се може повече хора.
За коменатари, предложения и преводи:  email vepalestine[at]gmail.com


No comments:

Post a Comment