Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Wednesday, December 8, 2010

Гърция подкрепя създаването на независима палестинска държава



Гърция активно поддържа създаването на независима и демократична палестинска държава, заяви гръцкият премиер Георгиос Папандреу, който прие днес в резиденцията си в Атина председателя на Палестинската автономия Махмуд Абас, съобщи ИТАР-ТАСС.

Гърция решително подкрепя създаването на независима, жизнеспособна, единна и демократична палестинска държава, която съществува заедно с държавата Израел в рамките на международно признатите граници, които ще бъдат определени по маркировките до 1967 г. и е готова да даде своя принос в мирния процес, заяви Папандреу.

Арабската мирна инициатива остава важен инструмент за постигането на тази цел, каза гръцкият премиер. Папандреу изрази загриженост от сегашната ситуация. Гърция поддържа приятелски отношения с всички страни от региона и е готова да направи своя принос сега и в бъдеще, каза той.

Папандреу подчерта, че пътят към мира и сигурността в региона е в създаването на палестинска държава. Гръцкият премиер благодари на екипажите на гръцките пожарни самолети и отрядите за борба с природните бедствия, които участваха в потушаването на големия горски пожар в северната част на Израел, а също на Махмуд Абас, който изпрати пожарни коли, за да помогне на Израел. Тази инициатива има голяма политическа символика във връзка с възможностите за сътрудничество между държавите от региона, смята Папандреу.

Председателят на Палестинската автономия благодари на Гърция за нейната подкрепа. Уверени сме, че имаме добри приятели, заяви Абас. БТА

No comments:

Post a Comment