Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Thursday, June 17, 2010

Сирия предупреди за опасност от война в Близкия изток

Сирия предупреди за опасност от война в Близкия изток: "Израелското нападение срещу флотилията с помощи за ивицата Газа увеличава рисковете за война в Близкия изток."
Това предупреди пред Би Би Си сирийският президент Башар ал Асад, предаде БТА. Според него, Сирия се опитва да предотврати регионална война, но няма шанс за мирно споразумение със сегашното израелско правителство, което нарече "пироманско".

Башар ал Асад отрече твърденията, че въоръжава движението "Хизбула" в Ливан. По думите на сирийския президент, Близкият изток преживява период на големи промени.
Той не даде признаци, че е готов да отговори на американските опити да бъде отклонен от дългосрочния стратегически съюз на Сирия с Иран. Асад каза, че е готов да работи със САЩ, но Техеран ще остане съюзник на Дамаск.

Палестинският лидер Махмуд Абас заяви вчера, че израелската комисия, която ще разследва нападението срещу "Флотилията на свободата", не отговаря на исканията на Съвета за сигурност на ООН.

След среща с френския президент Никола Саркози в Париж, Абас се усъмни в безпристрастността на разследването. По-рано израелският кабинет одобри съставянето на обществена комисия, която ще разследва убийството на 9 пропалестински активисти на 31 май при щурма на израелската армия.

No comments:

Post a Comment