Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Saturday, June 5, 2010

Израелски военни се качиха на ирландския кораб "Рейчъл Кори"

Израелски военни завзеха с абордаж днес ирландския кораб "Рейчъл Кори" и му попречиха да пробие блокадата на Газа, след като той отказа да изпълни заповедта на ВМС да отплава към израелското пристанище Ашдод и продължи да плава към Газа, предадоха световните агенции.

Абордажът бе извършен от военноморски съдове за няколко минути в международни води, каза говорителката на армията Авитал Лейбович. Военните не са използвали хеликоптери. "Нашите сили се качиха на кораба и установиха контрол над него без съпротива от екипажа и пътниците. Нямаше насилие", добави тя. След като бе завзет от военните, корабът отплава към Газа, уточнява Асошиейтед прес.

"Рейчъл Кори" е нает от ирландска организация. Корабът не отвърна на съобщенията по радиото да се насочи към Ашдод и се опита да стигне до Газа въпреки няколкото предупреждения, посочва АФП. Израелските власти много пъти заявиха, че няма да допуснат кораба до пристанището на Газа.

На "Рейчъл Кори" има 15 души - ирландци и малайзийци, съобщи Франс прес. Корабът пренася около хиляда тона помощи, включително медицински доставки, инвалидни колички и цимент, посочиха организаторите.
за.

No comments:

Post a Comment