Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Thursday, February 3, 2011

Властта в Палестина прекрати протест против Мубарак, но разреши демонстрация в негова подкрепа


Палестинци излезнаха на протест в знак на солидарност с антиправителствените демонстранти в Египет. Източник: Getty Images / Guliver


Палестинската автономна власт (ПАВ) прекрати днес протест в знак на солидарност с антиправителствените демонстранти в Египет, но разреши демонстрация в подкрепа на президента Хосни Мубарак, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
С това ПАВ си навлече критики, че взема страна в египетската политическа криза.
Подкрепяната от Запада автономна власт, която управлява на Западния бряг на река Йордан, смята Мубарак за свой съюзник заради ролята му в мирните преговори с Израел и диалога между враждуващите палестински фракции.
Представители на ПАВ не са коментирали публично протестите в Египет с призив за оставката на президента. В частни разговори някои от тях обаче изразяват безпокойства, че ако Мубарак бъде отстранен от власт, палестинците ще загубят верен приятел.
Припомняме, че днес стана ясно, че най-голямото в Египет опозиционно движение "Мюсюлманско братство" планира да анулира мирния договор с Израел, след като президентът Хосни Мубарак бъде принуден да подаде оставка.
 Заместникът на върховния водач на движението Рашад ал Баюми заявява в интервю за японската телевизия NHK, че движението е против мирното споразумение на Египет с Израел, защото то е подкопало чувството за достойнство и интересите на Египет, както и на други арабски държави. По думите му, преходното правителство трябва да анулира договора.

No comments:

Post a Comment