Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Wednesday, January 5, 2011

Жените-бойци, готови да умрат за Газа



В Газа ги считат за борци за свобода. Израел и Западът обаче гледат на тях като на терористи




С покрити лица и заредени оръжия, палестински паравоенни отряди тренират край пясъчните дюни на Газа.

Виковете "Allah Akbar" ("Аллах е велик") са позволени като част от повдигането на духа по време на тренировка. Тези бойци се готвят да се борят срещу заклетия си враг - Израел. Има обаче една малко подробност - те са жени.

Тренирайки на равно с мъжете, те са готови да влязат в битка и призовават и други жени да ги последват в това, което наричат съпротива срещу Израел.

5 от всички тези жени са част от "Бригадите на Салах ад-Дин", една от няколкото военни групи в Газа. Жените са въоръжени и забулени, само очите им се виждат.

Седят на маса, покрита с пушки, гранатомети и мини.

"Тренирана съм и съм готова да бъда атентатор самоубиец срещу израелските войници", заявява една от жените.

Тя отхвърля всякакви съмнения дали ислямът позволява жени да се бият.


"По пътя на Пророка те са се борели, така че няма проблеми с това. Тогава жените са носели и транспортирали ранените, но сега си имаме линейки за тази цел", допълва тя.

Друга жена държи в едната си ръка златен накит, а в другата - граната.

Всички те смятат, че скоро ще има нова война с Израел - идея, споделяна и от двете страни в конфликта. Напрежението се покачи още повече в последните седмици заради зачестилите случаи на насилие по границата.


В Газа ги считат за борци за свобода. Израел и Западът обаче гледат на тях като на терористи.

Втора жена заявява, че е готова да даде живота си в борбата с Израел. Споделя, че децата й нощем подмокрят леглото си, защото се страхуват от въздушни нападения.

Държейки AK-47, тя заявява: "Искам всичко най-добро за децата си. На първо място - да живеят щастливо, така, както трябва да живее всяко дете по света".

Петте палестинки заявяват, че в Газа има много бойци жени и броят им непрекъснато расте. Включват се както 20-годишни, така и 50-годишни.


Преди 4 години 64-годишна баба се взривила близо до израелски войски в Газа, ранявайки двама. Тя е най-възрастната палестинка атентатор-самоубиец.

Със сигурност поне една от тези 5 жени от "Бригадите на Салах ад-Дин" иска да последва нейния пример.

Източник: CNN/actualno.com

No comments:

Post a Comment