Boycott israHell!

Boycott israHell!
Бойкот на израел и печелещите от окупацията! Boycott israHell and those who profit from occupation!

Monday, January 24, 2011

ПРОФ. ЧУКОВ: РАЗКРИТИЯТА НА „АЛ ДЖАЗИРА“ СА МЕДИЙНА ДИМКА


11 palestina izrael
Разкритията на „Ал Джазира“ са медийна димка и имитация на „Уикилийкс“. Това каза пред Информационна агенция КРОССарабистът проф. Владимир Чуков. Днес катарската телевизия разкри тайни документи, от които става ясно, че палестинската страна се е съгласила на значителни отстъпки пред Израел в мирния процес.
„Някаква голяма промяна, едва ли не революция, не може да се очаква от изтичането на документите“, коментира експертът.
„Палестинската автономия отрече да има такова нещо – че това са провокации и лъжи. Самата информация не е много ясна и точна“, коментира той.
Според проф. Чуков разкритията само ще подкопаят доверието в палестинските лидери и опитите им да намерят компромис за единна палестинска позиция в мирните преговори. Става дума за „Фатах“, който в момента представлява палестинската автономия, и „Хамас“, които управляват Ивицата Газа.
„На практика в момента няма легитимно представителство от страна на палестинците. Мандатът на президента Махмуд Абас изтече. Същото се случи и с палестинския парламент. Поради, меко казано, насипното състояние, в което се намират палестинските политически субекти, не могат да бъдат организирани избори, за да има легитимен палестински преговарящ“, обясни специалистът.
Разкритията на „Ал Джазира“ ще имат отражение и върху близкоизточния мирен процес, коментира проф. Чуков. Американската страна не дава подкрепа за израелската селищна политика в окупираните територии и настоява строителство да бъде прекратено.
„Впечатлява ме това, което се говори от някои анализатори  – че може би на готвещата се проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН, с което ще се предложи Израел да бъде осъден за политиката по отношение на селищата, за пръв път американците няма да наложат дежурното вето“, каза проф. Чуков.
Информационна агенция КРОСС

No comments:

Post a Comment